tisdag 4 mars 2014

Syftet med bloggen

Vi lever i en tid när människor blir allt mer medvetna om hur illa ställt det är med Moder Jord. Vi få allt fler rapporter från forskare som reagerar över hur multinationella företag har manipulerat oss genom att låta forskare "skissa" på sina rapporter och anpassa studier för att dessa ska passa in på företagens vinstsyfte. Detta har pågått under en lång tid. Vi har vilseletts att tro att företag som tillverkar mat eller andra produkter, som är till för att vi ska konsumera, vill oss väl. 

Allt fler människor börjar nu reagera och äntligen sker ett uppvaknande. I Sverige och internationellt sker detta genom att det skapas olika forum i form av bloggar, granskande föreningar som till exempel Greenpeace och Naturskyddsföreningen men också via media där Kunskapskanalen och Utbildningsradion(ur.se) fått en alltmer framträdande roll. Många klipp läggs också ut på nätet (youtube.com) från granskande journalister som reagerar på olika miljöhot med talande bilder och reportage. Grupper på Facebook skapas och i detta forum informerar man om de erfarenheter man får.

Vi har nu börjat ta till oss och reagera över den information vi får från många olika oberoende studier. Fakta framkommer att många av våra sjukdomar förorsakas av miljögifter. Det är skrämmande och en del av stänger av, någon blir ilsken men kan förhoppningsvis vända ilskan till något konstruktivt.

Vår målsättning med bloggen är bland annat att sammanfatta den viktigaste informationen vi har hittat, utifrån de vetenskapliga studier som görs, samtidigt som vi vill visa på de alternativ som finns när det handlar om att leva sunt.

Vi kommer bland annat att skriva om mat som skapar inflammationer i kroppen, om GMO och utifrån de studier som finns, visa hur det genmodifierade påverkar våra kroppar. Vi kommer att sammanfatta de fakta vi har om vilka gifter våra vardagsprodukter innehåller osv.

Den känslomässiga och psykiska balansen är viktig att hitta i den turbulenta värld vi lever i. Därför kommer vi att skriva om olika sätt att uppnå en god psykisk hälsa och visa hur obearbetade känslor ofta lagras i kroppen och därmed utvecklas till sjukdomar, om känslorna inte medvetandegörs.

Vi har båda en gedigen erfarenhet från många års yrkesverksamhet, förutom att vi alltid har varit intresserade av frågor som rör människans hälsa och psykiska mående.

Rosemary och hennes man Anders driver verksamheten www.ecorelief.se. En verksamhet som utvecklar ett alternativt boende för nutid- och framtid.
Rosemary i sitt ekohus



Ann-Christines intresse för människors mående har varit i fokus sedan lång tid tillbaka. I Frankrike där hon bor tillsammans med sin man sedan några år tillbaka, finns ett stort utbud av fina råvaror och mycket ekologisk frukt och grönsaker. Dessutom finns det en stark opinion mot GMO-producerad mat. 

När professor Seralinis studie presenterades; http://www.gmoseralini.org/en/ som visade de konsekvenser det blev i studien för mössen som matades med GMO-majs, vaknade  intresset för att ta reda på vad GMO egentligen är.

Vår önskan är att skapa en levande blogg, där vi delar med oss av vår egen och våra läsares kunskap.  Tillsammans blir vi starka och kunskap om vad som händer gör oss starka.


1 kommentar:

Lena Sandeberg sa...

Det är inte enkelt när vi har en jordbruksminister som uttalar sig om att det "går inte att stoppa GMO". Han får nog hänga med litet bättre om hans två småbarn skall bli friska vuxna. Tänk er att om 15 år stå framför två tonåringar och förklara varför han inte gjorde något medan tid fanns och han hade ansvaret.