fredag 14 mars 2014

Det går att förebygga cancer


 
Fruit collage  från Free Stock Photo
Cancer har utvecklats till en folksjukdom. Många studier visar dock att det går att förebygga denna sjukdom med en livsstilsförändring, som även innefattar en förändring av kosten. 

Idag vet vi att cancerceller närs av socker liksom överkonsumtion av kolhydrater. Därför är det naturligtvis klokt att avstå från att äta socker och för mycket kolhydrater, eller åtminstone minska intaget av fruktos från socker liksom överdrivet mycket kolhydrater.

Syra-basbalans

Biokemist Otto Heinrich Warburg, var en av det tjugonde århundradets främste cellbiologer. År 1931 tilldelades han Nobelpriset i medicin för sin viktiga upptäckt att den grundläggande orsaken till cancer är för mycket syra i kroppen, vilket innebär att pH-värdet i kroppen är lägre än den normala nivån på 7,365 vilket därmed utgör ett  ”surt” tillstånd. " Cancervävnader är sura, medan friska vävnader är alkaliska”, ansåg han.

Warburg undersökte metabolismen (ämnesomsättningen) i tumörer och cellers respiration och upptäckte att cancerceller trivs i ett lägre pH-värde, så lågt som 6,0. Han trodde bestämt att det fanns ett direkt samband mellan pH och syre. Ett högre pH-värde, som är alkaliskt, innebär högre koncentration av syremolekyler, medan ett lägre pH, vilket är surt, innebär lägre koncentrationer av syre ... samma syre som behövs för att bibehålla friska celler.

Dr Warburg var chef för Kaiser Wilhelm –institutet (numera Max Planckinstitutet) för cellfysiologi i Berlin. 

Det låter så enkelt och det kanske är så enkelt att vi kan påverka risken för att få cancer och andra sjukdomar genom att äta föda som är basbildande! Olika alternativa näringsterapeuter pekar på samband mellan en försurad miljö i kroppen och nedsatt immunförsvar, oförklarlig smärta, sömnsvårigheter, reumatiska sjukdomar och andra sjukdomar.


Ann-Christine






Inga kommentarer: