Fruit collage från Free Stock Photo |
Cancer har utvecklats
till en folksjukdom. Många studier visar dock att det går att förebygga denna
sjukdom med en livsstilsförändring, som även innefattar en förändring av
kosten.
Idag vet vi att
cancerceller närs av socker liksom överkonsumtion av kolhydrater. Därför
är det naturligtvis klokt att avstå från att äta socker och för mycket
kolhydrater, eller åtminstone minska intaget av fruktos från socker liksom
överdrivet mycket kolhydrater.
Syra-basbalans
Syra-basbalans
Biokemist Otto Heinrich Warburg, var en av det
tjugonde århundradets främste cellbiologer. År 1931 tilldelades han Nobelpriset
i medicin för sin viktiga upptäckt att den grundläggande orsaken till cancer är
för mycket syra i kroppen, vilket innebär att pH-värdet i kroppen är lägre än
den normala nivån på 7,365 vilket därmed utgör ett ”surt” tillstånd. " Cancervävnader är
sura, medan friska vävnader är alkaliska”, ansåg han.
Warburg undersökte metabolismen (ämnesomsättningen) i tumörer och cellers respiration och upptäckte att cancerceller trivs i ett lägre
pH-värde, så lågt som 6,0. Han trodde bestämt att det fanns ett direkt samband
mellan pH och syre. Ett högre pH-värde, som är alkaliskt, innebär högre koncentration
av syremolekyler, medan ett lägre pH, vilket är surt, innebär lägre
koncentrationer av syre ... samma syre som behövs för att bibehålla friska
celler.
Dr Warburg var chef för Kaiser Wilhelm –institutet (numera Max Planckinstitutet) för cellfysiologi i Berlin.
Det låter så enkelt och det kanske är så enkelt att vi kan
påverka risken för att få cancer och andra sjukdomar genom att äta föda som är basbildande! Olika alternativa näringsterapeuter pekar på samband mellan en försurad miljö i kroppen och nedsatt immunförsvar, oförklarlig smärta, sömnsvårigheter, reumatiska sjukdomar och andra sjukdomar.
Ann-Christine
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar