söndag 30 mars 2014

Att välja bra mat är att bejaka sig själv



I dag vet vi vilka fetter vi ska välja, vi vet att socker göder cancertumörer, vi vet att vi ska hålla igen med kolhydrater osv. Det är mycket vi vet utifrån egna erfarenheter och de vetenskapliga studier som görs.

Ibland är det svårt när man själv har förändrat sina matvanor och sin livsstil om ens anhöriga inte följer med på den resan. Ju mer man vet desto svårare blir det att inte prata om det man vet och att låta bli att försöka ändra nära och käras matvanor! Jag har gått i alla fällor som finns, innan jag insåg att det inte tjänar något till. Var och en vaknar förhoppningsvis upp så småningom. Tyvärr går det ibland för långt och då är det kanske för sent. Det bästa är att vara en förebild, något som får ens medmänniskor att tänka till. Men hur svårt är det inte att låta bli att ge råd! 

Det finns säkert olika förklaringar till att man, trots att man vet vad som är nyttigt och onyttigt, ändå fortsätter att äta fel och inte förändrar sina kostvanor som kan leda en god hälsa.


En inre resa går hand i hand med en sundare livsstil


Parallellt med att en människa gör en inre resa väljer hon ofta en sundare livsstil. När man klär av sig gamla beteendemönster och är i kontakt med sina känslor, blir man snällare mot sig själv och värnar om den kropp man har, som ju faktiskt är själens boning. En sund själ i en sund kropp är ett sant uttryck!

Visst är det lättare att trösta sig med skräpmat istället för att möta den känsla som vill bli synliggjord för att man ska växa som människa. Vi är ofta rädda för våra känslor och glömmer bort att känslorna vägleder oss. När vi bejakar våra känslor, vill vi inte vara stygga mot vår kropp och inte mata den med dålig mat, eller mat som är besprutad med olika gifter eller kanske innehåller GMO, som man i dagsläget inte kan bevisa är ofarligt.





Ann-Christine


Inga kommentarer: